Wandeling door het landgoed Nieuw Holthuizen.

Vlakbij ons vakantiehuis, vind je dit prachtige landgoed.  Het is opengesteld voor wandelaars.

Op het landgoed moeten de honden aangelijnd worden, maar op de terugweg langs het hunebed mogen ze wel loslopen. Hier volgt de beschrijving van een heerlijke wandeling van ongeveer 45 minuten.

Vanuit het vakantiehuis ga je linksaf de zandweg op richting Esweg. Daar LA naar het einde van de Esweg. Dan RA richting Steenbergen. Bij het plaatsnaambord  “Einde Roderesch”, tegenover de Evangelische Gemeenschap Eben Haezer is de ingang van het landgoed. Er staat een groot houten hek met daarnaast een klein hekje.

Wandelroute
Hier kun je het landgoed Nieuw Holthuizen in.

Ga door het hekje en neem meteen het eerste bospad rechts. Blijf dit pad alsmaar volgen door het bos en later langs de bosrand tot je bij een splitsing komt. Hier ga je RA en even later buigt het pad naar links en je komt bij een vennetje met een bankje.

 

 

 

 

 

 

Het vennetje

Blijf het pad achter het bankje volgen, tot je rechts het hek naar de Markeweg ziet.

 

 

 

 

 

Ga door het hek en sla RA de Markerweg in. Blijf de Markerweg volgen. Links zie je een groot melkveebedrijf: “De Markehoeve.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Loop door tot je aan de rechterkant van de weg een fietspad met bankje ernaast  ziet.

Volg dit fietspad en steek de Hoofdweg over. Je blijft het fietspad volgen. Rechts zie je Hunebed D1.

De hunebedden zijn de oudste monumenten van Nederland. Ze zijn meer dan 5000 jaar geleden gebouwd door mensen van de Trechterbekercultuur. Zij waren de eerste boeren van Noord-Europa. In de hunebedden begroeven zij hun doden.

Blijf het fietspad volgen tot je bij een driesprong komt. Ga hier RA richting Roderesch.

Loop alsmaar door langs deze prachtige zandweg tot je weer bij de Esweg uitkomt. Steek schuin de weg over en loop gewoon door tot aan het Vakantiehuis (Kaatsweg 8). Ik hoop dat je genoten hebt van deze bijzondere wandeling.

Mathilde Does   14-05-2020